FISCHER GROUP se stává součástí německé skupiny REWE

5.5.2020 oznámila Cestovní kancelář Fischer group, že se stává součástí německé skupiny REWE a její divize cestovního ruchu DER TOURISTIK. Stalo se tak odkupem firmy od skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, třetího nejbohatšího Čecha.

Cestovní kancelář Fischer založil česko-německý podnikatel Václav Fischer, který se následně prosadil i jako senátor. Jedná se o významnou postavu cestovního ruchu České republiky, protože se o něm mluví jako o člověku, který „naučil Čechy létat k moři“. V roce 2001 mzačala mít cestovní kancelář celkem značné finanční problémy a následně v roce 2003 ji převzala finanční skupina KKCG.

Spojení dvou cestovních kanceláří, tedy Fischer a Exim tour, které patří k těm největším v České republice, povolil začátkem dubna Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Jak cestovní kancelář Fischer o nově vzniklé spojení říká, „jsme pod jednou střechou, pod křídly mimořádně silného majitele“ a tak nově budou společně fungovat na českém trhu celkem oblíbené značky EXIM TOURS, FISCHER, NEV-DAMA, e-TRAVEL a PRIVILEQ. Kolos tak bude moci nabízet širokou škálu kvalitních služeb, protože každá z výše uvedených značek je úspěšná v odlišném segmentu a společně se ideálně doplňují.

Jak již dříve sdělil šéf CK Exim Ferid Nasr, obě cestovní kanceláře pracují na vybudování společného managementu. Dle jeho slov, bude management tvořený manažery z obou cestovních kanceláří. Bude v něm částečně aktivní i sám ředitel CK Exim tours s ohledem na stávající krizi v cestovním ruchu. Nižší organizační složky zůstanou nadále oddělené.

Jak uvedl místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež, pro koncového zákazníka by se toho moc změnit nemělo. Nicméně co tato akvizice na poli cestovního ruchu udělá ve spojení se stávajícím problémem s Covidem, tak to nikdo z nás asi netuší. Nechme se tedy překvapit.

Sdílejte článek na sociálních sítích: